Vize Bilgileri

TURİSTİK YUNANİSTAN VİZESİ EVRAK LİSTESİ

 

EMEKLİLER İÇİN 

  • Tam ve eksiksiz doldurulmuş ve şahsen imzalanmış başvuru formu
  • Geçerli Pasaport: Pasaportunuz son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalıdır ve en az iki adet boş vize sayfası bulunması gerekmektedir. Pasaportunuzun geçerlilik süresi, talep edilen vize süresinin bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
  • Eğer varsa eski pasaportlarınız.
  • Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet biometrik fotoğraf – bilgisayarda taranmış fotokopiler kabul edilmemektedir. (fotoğraflar beyaz arka zeminde çekilmiş olmalı ve başvuru formuna yapıştırılmalıdır)
  • Sigorta: 30.000 Euro veya $50.000 tutarında, Schengen bölgesindeki tüm seyahat sürenizi kapsayacak şekilde geçerli olan seyahat sağlık sigortasının orijinali, fotokopi kabul edilmemektedir. Çok girişli vizeye sahip iseniz, minimum olarak ilk gidiş sürenizi kapsayacak şekilde bir seyahat sigortasına sahip olmanız gerekmektedir.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport fotokopisi: Pasaportun kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi.  Daha önce Schengen veya başka bir ülkeden vize aldıysanız o vizenin bulunduğu sayfaların fotokopisi.
  • Konaklama rezervasyonları (Otel rezervasyonu gösteren belge)
  • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)
  • Türkiye’de ya da Avrupa’da bulunan mal varlıklarınız (tapu fotokopileri).
  • Son 3 aya ait kişisel banka hesap cüzdanlarının orjinalleri.(hesap hareketleri) Hesap dökümü internet bankacılığından çıktı alındı ise bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır;

 

ÇALIŞANLAR veya ŞİRKET SAHİPLERİ İÇİN

  • Tam ve eksiksiz doldurulmuş ve şahsen imzalanmış başvuru formu
  • Geçerli Pasaport: Pasaportunuz son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalıdır ve en az iki adet boş vize sayfası bulunması gerekmektedir. Pasaportunuzun geçerlilik süresi, talep edilen vize süresinin bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
  • Eğer varsa eski pasaportlarınız.
  • Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet biometrik fotoğraf – bilgisayarda taranmış fotokopiler kabul edilmemektedir. (fotoğraflar beyaz arka zeminde çekilmiş olmalı ve başvuru formuna yapıştırılmalıdır)
  • Sigorta: 30.000 Euro veya $50.000 tutarında, Schengen bölgesindeki tüm seyahat sürenizi kapsayacak şekilde geçerli olan seyahat sağlık sigortasının orijinali, fotokopi kabul edilmemektedir. Çok girişli vizeye sahip iseniz, minimum olarak ilk gidiş sürenizi kapsayacak şekilde bir seyahat sigortasına sahip olmanız gerekmektedir.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport fotokopisi: Pasaportun kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi. Daha önce Schengen veya başka bir ülkeden vize aldıysanız o vizenin bulunduğu sayfaların fotokopisi.
  • Konaklama rezervasyonları (Otel rezervasyonu gösteren belge)
  •  İşveren mektubu. Şirketin antetli kağıdına yazılmış, kişinin pozisyonunu, işe başlama tarihini, maaşını, izinli olduğu  süreyi ve dönüşünde işe devam edeceğini teyid eden mektup; (orijinal nüsha, fotokopi kabul edilmez).( Bu madde sadece çalışanlar için geçerli.)
  • SGK  işe giriş bildirgesi ( barkodlu veya eski tip ise şirketten ıslak imzalı kaşeli olmalı) ve SGK “hizmet dökümü” ( E-devletten barkodlu veya SKG’dan ıslak imzalı kaşeli alınır) ; ( bu madde sadece çalışanlar için)
  • Son 3 aya ait kaşe ve ıslak imza ile onaylatılmış maaş bordroları. Eğer yeni bir işe başladıysanız daha önceki iş yerinize ait  bilgileri ve maaş bordrolarını sunabilirsiniz. Sözleşmeli çalışılıyor ise sözleşme fotokopisi. ( bu madde sadece çalışanlar için)
  • Türkiye’de ya da Avrupa’da bulunan mal varlıklarınız (tapu fotokopileri);
  • Son 3 aya ait kişisel banka hesap cüzdanlarının orijinalleri.(hesap hareketleri)  Hesap dökümü internet bankacılığından çıktı alındı ise bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır;
  • Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi;
  • Vergi levhası kopyası;
  • İmza sirküleri kopyası;
  • Son 3 aya ait Faaliyet Belgesi ( ıslak imzalı ve kaşeli orijinal nüsha veya Ticaret Odasının web sayfasından alınmış e-imzalı çıktı www.ito.org.tr ).

 

KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN

  • Tam ve eksiksiz doldurulmuş ve şahsen imzalanmış başvuru formu
  • Geçerli Pasaport: Pasaportunuz son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalıdır ve en az iki adet boş vize sayfası bulunması gerekmektedir. Pasaportunuzun geçerlilik süresi, talep edilen vize süresinin bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
  • Eğer varsa eski pasaportlarınız.
  • Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet biometrik fotoğraf – bilgisayarda taranmış fotokopiler kabul edilmemektedir. (fotoğraflar beyaz arka zeminde çekilmiş olmalı ve başvuru formuna yapıştırılmalıdır)
  • Sigorta: 30.000 Euro veya $50.000 tutarında, Schengen bölgesindeki tüm seyahat sürenizi kapsayacak şekilde geçerli olan seyahat sağlık sigortasının orijinali, fotokopi kabul edilmemektedir. Çok girişli vizeye sahip iseniz, minimum olarak ilk gidiş sürenizi kapsayacak şekilde bir seyahat sigortasına sahip olmanız gerekmektedir.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport fotokopisi: Pasaportun kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi.  Daha önce Schengen veya başka bir ülkeden vize aldıysanız o vizenin bulunduğu sayfaların fotokopisi.
  • Konaklama rezervasyonları (Otel rezervasyonu gösteren belge)
  • Çalıştığınız resmi kurumun antetli kağıdına yazılmış seyahatin amacını, maaşınızı, izinli olduğunuz tarihleri ve bu iznin ücretli ya da ücretsiz olduğunu belirten yazı; (orijinal nüsha)
  • Kaşe ve ıslak imza ile onaylatılmış son 3 aylık maaş bordrosu, sözleşmeli çalışılıyor ise kaşelenmiş ve imzalanmış sözleşme fotokopisi;
  • Türkiye’de ya da Avrupa’da bulunan mal varlıklarınız (tapu fotokopileri);
  • Son 3 aya ait kişisel banka hesap cüzdanlarının orijinalleri.(hesap hareketleri) Hesap dökümü internet bankacılığından çıktı alındı ise bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır;
  • Çalıştığınız resmi kurumun kimlik kartı ve fotokopisi.

 

SERBEST MESLEK ÇALIŞANLARI İÇİN

  • Tam ve eksiksiz doldurulmuş ve şahsen imzalanmış başvuru formu
  • Geçerli Pasaport: Pasaportunuz son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalıdır ve en az iki adet boş vize sayfası bulunması gerekmektedir. Pasaportunuzun geçerlilik süresi, talep edilen vize süresinin bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
  • Eğer varsa eski pasaportlarınız.
  • Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet biometrik fotoğraf – bilgisayarda taranmış fotokopiler kabul edilmemektedir. (fotoğraflar beyaz arka zeminde çekilmiş olmalı ve başvuru formuna yapıştırılmalıdır)
  • Sigorta: 30.000 Euro veya $50.000 tutarında, Schengen bölgesindeki tüm seyahat sürenizi kapsayacak şekilde geçerli olan seyahat sağlık sigortasının orijinali, fotokopi kabul edilmemektedir. Çok girişli vizeye sahip iseniz, minimum olarak ilk gidiş sürenizi kapsayacak şekilde bir seyahat sigortasına sahip olmanız gerekmektedir.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport fotokopisi: Pasaportun kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi.  Daha önce Schengen veya başka bir ülkeden vize aldıysanız o vizenin bulunduğu sayfaların fotokopisi.
  • Konaklama rezervasyonları (Otel rezervasyonu gösteren belge)
  • Türkiye’de ya da Avrupa’da bulunan mal varlıklarınız (tapu fotokopileri);
  • Son 3 aya ait kişisel banka hesap cüzdanlarının orijinalleri.(hesap hareketleri) Hesap dökümü internet bankacılığından çıktı alındı ise bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır;
  • Vergi levhası kopyası;
  • İmza sirküleri fotokopisi;
  • Meslek kimlik kartı fotokopisi;
  • Bağlı bulunduğunuz kurumdan yazı. (orijinal nüsha imzalı ve kaşeli)

 

EV HANIMLARI İÇİN

  • Tam ve eksiksiz doldurulmuş ve şahsen imzalanmış başvuru formu
  • Geçerli Pasaport : Pasaportunuz son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalıdır ve en az iki adet boş vize sayfası bulunması gerekmektedir. Pasaportunuzun geçerlilik süresi, talep edilen vize süresinin bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
  • Eğer varsa eski pasaportlarınız.
  • Fotoğraf : Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet biometrik fotoğraf – bilgisayarda taranmış fotokopiler kabul edilmemektedir. (fotoğraflar beyaz arka zeminde çekilmiş olmalı ve başvuru formuna yapıştırılmalıdır)
  • Sigorta: 30.000 Euro veya $50.000 tutarında, Schengen bölgesindeki tüm seyahat sürenizi kapsayacak şekilde geçerli olan seyahat sağlık sigortasının orijinali, fotokopi kabul edilmemektedir. Çok girişli vizeye sahip iseniz, minimum olarak ilk gidiş sürenizi kapsayacak şekilde bir seyahat sigortasına sahip olmanız gerekmektedir.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport fotokopisi: Pasaportun kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi.  Daha önce Schengen veya başka bir ülkeden vize aldıysanız o vizenin bulunduğu sayfaların fotokopisi.
  • Konaklama rezervasyonları (Otel rezervasyonu gösteren belge)
  • Geçimi sağlayan aile üyesinin evraklarının aynısı fotokopi çekilerek ev hanımlarının dosyasına da eklenir.
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi
  • Geçimi sağlayan aile üyesinin veya şahsın kendisinin Türkiye’de ya da Avrupa’da bulunan mal varlıkları (tapu fotokopileri)
  • Geçimi sağlayan aile üyesinin  veya şahsın kendisinin son 3 aya ait kişisel banka hesap cüzdanlarının orijinalleri.(hesap hareketleri) Hesap dökümü internet bankacılığından çıktı alındı ise bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır;
  • Geçimi sağlayan aile üyesi firma sahibi ise, şirketin son 3 aya ait ıslak imzalı ve kaşeli veya Ticaret Odasının web sayfasından alınmış www.ito.org.tr e-imzalı faaliyet belgesi, vergi levhası, Ticari sicil gazetesi, imza sirküleri; çalışan ise bunlara ilaveten işe giriş bildirgesi (barkodlu olmalı veya eski tip ise şirketten ıslak imzalı kaşeli) , SGK hizmet dükümü (e-devletten barkodlu veya SGK’dan ıslak imzalı ve kaşeli alınır)  ve son 3 aylık kaşe ve ıslak imza ile onaylatılmış maaş bordroları veya emekli ise emeklilik belgeleri.

ÇİFTÇİLER İÇİN

  • Tam ve eksiksiz doldurulmuş ve şahsen imzalanmış başvuru formu
  • Geçerli Pasaport: Pasaportunuz son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalıdır ve en az iki adet boş vize sayfası bulunması gerekmektedir. Pasaportunuzun geçerlilik süresi, talep edilen vize süresinin bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
  • Eğer varsa eski pasaportlarınız.
  • Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet biometrik fotoğraf – bilgisayarda taranmış fotokopiler kabul edilmemektedir. (fotoğraflar beyaz arka zeminde çekilmiş olmalı ve başvuru formuna yapıştırılmalıdır)
  • Sigorta: 30.000 Euro veya $50.000 tutarında, Schengen bölgesindeki tüm seyahat sürenizi kapsayacak şekilde geçerli olan seyahat sağlık sigortasının orijinali, fotokopi kabul edilmemektedir. Çok girişli vizeye sahip iseniz, minimum olarak ilk gidiş sürenizi kapsayacak şekilde bir seyahat sigortasına sahip olmanız gerekmektedir.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport fotokopisi: Pasaportun kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi.  Daha önce Schengen veya başka bir ülkeden vize aldıysanız o vizenin bulunduğu sayfaların fotokopisi.
  • Konaklama rezervasyonları (Otel rezervasyonu gösteren belge)
  • Türkiye’de ya da Avrupa’da bulunan mal varlıklarınız (tapu fotokopileri)
  • Son 3 aya ait kişisel banka hesap cüzdanlarının orijinalleri.(hesap hareketleri) Hesap dökümü internet bankacılığından çıktı alındı ise bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır;
  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi

ÇOCUKLU SEYAHAT DURUMUNDA

  • Her bir çocuk için ayrı başvuru formu doldurulması gerekmektedir. 12 yaş altı çocukların başvuru merkezimize şahsen gelmesi gerekmemektedir. 12 yaş üstü çocukların biyometrik uygulama gereği şahsen başvuru merkezimize gelmeleri gerekmektedir.
  • Geçimi sağlayan aile üyesinin evraklarının aynısı fotokopi çekilerek çocuk veya çocukların her birinin dosyasına da eklenir.
  • Çocuk tek başına ya da sadece bir ebeveynle seyahat ediyor ise: Her iki ebeveynden ya da yasal vasisinden noter tasdikli muvafakat name ( son 6 aya ait ) sunulması gerekmektedir.
  • Çocuk her iki ebeveyn ya da yasal vasisi ile beraber seyahat edecek ise: Vize Başvuru Merkezine  her iki ebeveyn ya da yasal vasinin gelmesi ve başvuru formunu görevli personel şahitliğinde imzalaması gerekmektedir. Aksi takdirde noter tasdikli muvafakat name (son 6 aya ait ) sunulması gerekmektedir.
  • Boşanmış çiftler için: Çocuğun velayetini gösteren mahkeme kararı da gerekmektedir.
  • Geçimi sağlayan aile üyesinin veya şahsın kendisinin Türkiye’de ya da Avrupa’da bulunan mal varlıkları (tapu fotokopileri).
  • Geçimi sağlayan aile üyesinin son 3 aya ait kişisel banka hesap cüzdanlarının orjinalleri. Hesap dökümü veya internet bankacılığından çıktı alındı ise banka tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış olmalıdır.
  • Geçimi sağlayan aile üyesinin şirket (son üç aya ait orjinal faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi) ve bordro evrakları (SGK işe giriş bildirgesi, son 4 aya ait hizmet dökümü, kaşe ve imza ile onaylatılmış son 3 aylık maaş bordrosu) veya emeklilik belgeleri.
  • 12 yaş altı çocukların başvuru merkezini ziyaret etmesi gerekli değildir. 12 yaş üstü çocukların biyometrik uygulama gereği şahsen başvuru merkezimize gelmeleri gerekmektedir.

ÖĞRENCİLER İÇİN

  • Tam ve eksiksiz doldurulmuş ve şahsen imzalanmış başvuru formu
  • Geçerli Pasaport: Pasaportunuz son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalıdır ve en az iki adet boş vize sayfası bulunması gerekmektedir. Pasaportunuzun geçerlilik süresi, talep edilen vize süresinin bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
     Eğer varsa eski pasaportlarınız.
  • Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet biometrik fotoğraf – bilgisayarda taranmış fotokopiler kabul edilmemektedir. (fotoğraflar beyaz arka zeminde çekilmiş olmalı ve başvuru formuna yapıştırılmalıdır)
  • Sigorta: 30.000 Euro veya $50.000 tutarında, Schengen bölgesindeki tüm seyahat sürenizi kapsayacak şekilde geçerli olan seyahat sağlık sigortasının orijinali, fotokopi kabul edilmemektedir. Çok girişli vizeye sahip iseniz, minimum olarak ilk gidiş sürenizi kapsayacak şekilde bir seyahat sigortasına sahip olmanız gerekmektedir.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport fotokopisi: Pasaportun kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi.  Daha önce Schengen veya başka bir ülkeden vize aldıysanız o vizenin bulunduğu sayfaların fotokopisi.
  • Konaklama rezervasyonları (Otel rezervasyonu gösteren belge)
  • Geçimi sağlayan aile üyesinin evraklarının aynısı fotokopi çekilerek çalışmayan öğrencilerin dosyasına da eklenir.
  • Öğrenci Belgesi, okul zamanı gidiliyor ise okuldan izin yazısı. (orijinal nüsha)
  • Geçimi sağlayan aile üyesinin Türkiye’de ya da Avrupa’da bulunan mal varlıkları (tapu fotokopileri).
  • Geçimi sağlayan aile üyesinin son 3 aya ait kişisel banka hesap cüzdanlarının orijinalleri.(hesap hareketleri) Hesap dökümü internet bankacılığından çıktı alındı ise bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır;
  • Geçimi sağlayan aile üyesi firma sahibi ise, şirketin son 3 aya ait orijinal veya Ticaret Odasının web sayfasındanwww.ito.org.tr alınmış e-imzalı faaliyet belgesi, vergi levhası kopyası, Ticari sicil gazetesi, imza sirküleri; çalışan ise bunlara ilaveten işe giriş bildirgesi (barkodlu olmalı veya eski tip ise şirketten ıslak imzalı kaşeli) , SGK hizmet dükümü (e-devletten barkodlu veya SGK’dan ıslak imzalı ve kaşeli alınır)  ve son 3 aylık kaşe ve ıslak imza ile onaylatılmış maaş bordroları veya emekli ise emeklilik belgeleri.

 

 18 YAŞ ALTI İÇİN

  • Tam ve eksiksiz doldurulmuş ve şahsen imzalanmış başvuru formu
  • Geçerli Pasaport: Pasaportunuz son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalıdır ve en az iki adet boş vize sayfası bulunması gerekmektedir. Pasaportunuzun geçerlilik süresi, talep edilen vize süresinin bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
     Eğer varsa eski pasaportlarınız.
  • Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet biometrik fotoğraf – bilgisayarda taranmış fotokopiler kabul edilmemektedir. (fotoğraflar beyaz arka zeminde çekilmiş olmalı ve başvuru formuna yapıştırılmalıdır)
  • Sigorta: 30.000 Euro veya $50.000 tutarında, Schengen bölgesindeki tüm seyahat sürenizi kapsayacak şekilde geçerli olan seyahat sağlık sigortasının orijinali, fotokopi kabul edilmemektedir. Çok girişli vizeye sahip iseniz, minimum olarak ilk gidiş sürenizi kapsayacak şekilde bir seyahat sigortasına sahip olmanız gerekmektedir.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport fotokopisi: Pasaportun kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi.  Daha önce Schengen veya başka bir ülkeden vize aldıysanız o vizenin bulunduğu sayfaların fotokopisi.
  • Konaklama rezervasyonları (Otel rezervasyonu gösteren belge)
  • Geçimi sağlayan aile üyesinin evraklarının aynısı fotokopi çekilerek çalışmayan çocuk veya çocukların dosyasına da eklenir.
  • Çocuk tek başına ya da sadece bir ebeveynle seyahat ediyor ise: Her iki ebeveynden ya da yasal vasisinden noter tasdikli muvafakat name sunulması gerekmektedir.
  • Çocuk her iki ebeveyn ya da yasal vasisi ile beraber seyahat edecek ise: Vize Başvuru Merkezine  her iki ebeveyn ya da yasal vasinin gelmesi ve başvuru formunu görevli personel şahitliğinde  imzalaması gerekmektedir. Aksi takdirde noter tasdikli muvafakat name sunulması gerekmektedir.
  • Boşanmış çiftler için: Çocuğun velayetini gösteren mahkeme kararı da gerekmektedir.
  • Öğrenci belgesi, okul zamanı gidiliyor ise okuldan izin belgesi (eğer öğrenci ise), (orijinal nüsha)
  • Geçimi sağlayan aile üyesinin veya şahsın kendisinin Türkiye’de ya da Avrupa’da bulunan mal varlıkları (tapu fotokopileri),
  • Geçimi sağlayan aile üyesinin son 3 aya ait kişisel banka hesap cüzdanlarının orijinalleri.(hesap hareketleri) Hesap dökümü internet bankacılığından çıktı alındı ise bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır;
  • Geçimi sağlayan aile üyesi firma sahibi ise, şirketin son 3 aya ait orijinal veya Ticaret Odasının web sayfasındanwww.ito.org.tr alınmış e-imzalı faaliyet belgesi, vergi levhası, Ticari sicil gazetesi, imza sirküleri; çalışan ise bunlara ilaveten işe giriş bildirgesi (barkodlu olmalı veya eski tip ise şirketten ıslak imzalı kaşeli) , SGK hizmet dükümü (e-devletten barkodlu veya SGK’dan ıslak imzalı ve kaşeli alınır)  ve son 3 aylık kaşe ve imza ile onaylatılmış maaş bordroları veya emekli ise emeklilik belgeleri.
  • 12 yaş altı çocukların başvuru merkezini ziyaret etmesi gerekli değildir. 12 yaş üstü çocukların biyometrik uygulama gereği şahsen başvuru merkezimize gelmeleri gerekmektedir.